Hon håller inte längre än ett halvår. Max!

Det kan inte ha undgått någon landsbygdsbo i Varbergs kommun att jag har varit i blåsvädret de senaste månaderna.

I Hallands Nyheter och Sveriges Radio har jag blivit uthängd och offentligt piskad. Man har gått ut offentligt med en misstroendeförklaring mot mig sedan min civilstatus ändrats och sedan jag föreslagit samarbete med ett annat parti i vissa frågor vi är överens i för att rädda landsbygden, den svenska välfärden, skolorna och sjukvården. En handling jag gjort för att försöka rädda det samhälle jag älskar och värnar om så starkt. Det svenska samhälle som jag valde att flytta tillbaka och valt att kämpa för med all kraft och ork jag har.

Efter terrordådet i Paris gick jag på min privata sida på Facebook ut med uppmaningen till samtliga politiker att de som inte är beredda att ta ansvar för Sveriges säkerhet omedelbart borde avgå. Statusen fick stor uppmärksamhet både i sociala medier och i dagspress. I samma uppmaning dryftade jag min åsikt om att jag anser att det är viktigare att som politiker verkar för medborgarnas säkerhet och bästa snarare än att skydda sina egna politiska uppdrag. Det är min mening att en sann demokrat står upp för folkets åsikter, arbetar för sina medborgares bästa, står upp för medborgarnas rätt att ha en åsikt och alltid verkar för folkets bästa oavsett om det innebär att bli av med sin plats.

I Viska har jag tidigare berättat om min uppväxt, hur jag uppfattar landsbygdens folk som inkluderande, omtänksamma och kloka, att jag står upp för allas människors rätt att ha en åsikt, att det är viktigt att inkludera alla oavsett politiks ståndpunkt, åsikt, bakgrund, socioekonomisk ställning och hudfärg. Jag står upp mot extremism, mot vänsterextremist hat, mot våld och förföljelse mot politiker, mot rasism och främlingsfientlighet.

Jag står upp för landsbygden, företagandet, människors trygghet och människors rätt att ha en åsikt oavsett vad den åsikten än må vara. Min uppmaning till er alla är att våga stå emot, våga visa civilkurage, vägra exkludering, stå upp för det som ni vet är rätt.

Tack för ordet än en gång mina kära med-landsbygdsbor.  ⁄

Johanna Palmelid, lantis i Kungsäter