5 goda skäl för Veddige

 1. Närhet och service
  För barnfamiljer finns det allt som behövs i Veddige. Vårdcentral, BVC, folktandvård, flera förskolor, en av kommunens största F-9 skolor – Vidghögeskolan med bibliotek och flera lekplatser. Utöver den kommunala servicen finns bank, mataffär, gym, flera kiosker, pizzerior och restauranger, bensinstation, järnhandel, lågprisvaruhus, sportaffär, blomsterbutik mm. Kommunikationen är väl utbyggd med såväl buss som tåg. Du tar dig med bil till Varberg på ca 20 min och till Göteborg på ca 45 min. Veddige ligger 15 minuter från närmaste havsstrand och 10 minuter till närmaste sjöstrand. Det som inte finns i Veddige finns alltså inte långt bort.
 2. Billigt boende
  Villapriserna ligger ca 30-60% lägre än villapriser i Varberg och det finns lediga villatomter för den som vill bygga. I Veddige finns det också gott om hyreslägenheter både genom kommunala och privata fastighetsbolag.
 3. Mitt i naturen
  Veddige ligger mitt i vackra Viskadalen omgiven av skogsklädda kullar och klippor som bär spår av istiden. Både jordbrukslandskap och bokskogar sätter sin prägel på miljön och det är alltid nära till en gård med djur. Bebyggelsen ligger nära Viskan som är en av Hallands fyra stora åar. Närheten till vattnet skänker ro till själen – eller får dig att testa flugfiske… Promenadstigarna runt orten, över ån och längst vattnet lockar många till motion och vila. Strandpromenaden fem minuter från bykärnan är en vacker sträcka, där väntar grillplatser och bänkar för trevligt umgänge med vänner och släkt.
 4. Fina jobbmöjligheter
  Även du som söker jobb har goda chanser. I Veddige finns ovanligt många företag för bygdens storlek. De största arbetsplatserna är: Strängbetong, Derome Gruppen, Eson Pac, Varbergsortens El, Elektro Emanuel, Mikael Byggare, Andreassons Åkeri, Veddige Åkeri och Axima för att nämna några. Men Varbergs tätort och Marks Kommun ligger nära med fler möjligheter till arbete. Vill du jobba hemifrån? Fibernät med upp till 500 Mbit finns nästan överallt.
 5. För ungdomar
  Veddige har ett rikt föreningsliv. Vi har fotboll, volleyboll, innebandy, ishockey, vattenskidklubb, boule och skytte. Det finns simhall med simskola, ishall med hockeyskola, fotbollsplan (bl a belyst konstgräsplan) och boulebana. Vi har en fritidsgård och en stark musikverksamhet som har gett många berömda musiker åt Sverige.

Listan är så klart inte fullständig. Veddige har upplevt en stark expansion i senare åren i form av inflyttningar och företagsetableringar. Många barnfamiljer ser Veddige som en möjlighet till familjens trygga liv. Och företagsklimatet i Veddige jämförs ofta med Hallands motsvarighet till “Gnosjö-andan”.