Hej Viska,
Vad vore en fantastisk VM-sommar utan en sommarcup i fotboll att själv delta i, ja kanske som en grillad hamburgare utan tillbehör eller som en grill utan glöd…
Nu var det så att ledarna för framtidskillarna i fina Veddige BK födda 03, 04 & 05 sedan länge hade planerat för en internationell cup och vilken härlig härlig cup det blev.
Fotbollscupen i Grenå har lång tradition med lag främst från Norden och Tyskland – detta år 2018 spelades 427 matcher och det gjordes totalt 1790 mål – det ger i genomsnitt nästan 4,2 mål per match.
En bilkortege med 18 spelare, 4 ledare, flera föräldrar och syskon lämnade Veddige med ett sammansvetsat lag och siktet inställt på fotboll i denna danska 11 manna cup.
Resan startade från Veddige idrottsplats till Varbergs hamn och med färja över till Grenå torsdagen 26/7 – Kattegatt visade sig från sin allra bästa sida och låg vindstilla och insvept i sol och de flesta av passagerarna befann sig på akterdäck i solstol.
Alla spelare var inställda på att ha kul och göra sitt allra bästa i cupen – och vilken succécup det blev – två segrar, en oavgjord och en förlustmatch i gruppspelet mot företrädesvis norska starka lag.
Kompisandan gick som en röd tråd genom hela turneringen för Veddige BK och i sin egen Schmeichel i mål, sina egna Granar i backlinjen, sina Eriksen och Pogbas på mitten och längst fram sina Mbappés och Kanes gjorde det hela till en stor succé.
Med 7 poäng i bagaget och en 3:e plats efter gruppspelet (segraren hade 8 poäng och 2:an 7 poäng samt bättre målskillnad) i brännande savannhetta på gröna fina planer blev det kvartsfinal men denna förlorades tyvärr på mållinjen under lördagskvällen – all heder ändå för den totalt helgjutna laginsatsen.
Avslutningsvis firade laget med en heldag på Djurs Sommarland innan det bar hemåt på söndagskvällen 29/7 via Fredrikshamn till Göteborg.
Ett stort tack till alla ledare som planerade, svettades och snarkade sig igenom turneringen och tack till alla föräldrar och syskon som var med och hejade fram killarna.
Tack till sponsorerna PT by Millan, 4Shape, Maggan och Kjell-Åke och Tejpkonsulten som gjorde cupen möjlig och förhoppning om en minst lika lyckad cup nästa säsong.
Vi ser fram emot höstens alla matcher med dessa duktiga killar – tveka ej att gå ned till Veddige IP och avnjut – alla matcher för alla lag finns i kalendern på finfina hemsidan www.veddigebk.com ❤.
Magnus Ekberg