Fjärilens olympiska spel

September bjöd, som de flesta av oss minns, på ett ljuvligt sensommarväder. Då passade vi i Fjärilens arbetslag, år F – 3, på att ha några friluftsdagar.

Eftersom flera hade följt OS i Rio och Paralympics som då pågick, passade det bra att anordna Fjärilens olympiska spel. Under två fina septemberdagar samlades barnen i Fjärilens arbetslag för att prova på olika idrottsgrenar. Lagen bestod av de olika världsdelarna där deltagarna var barn i blandade åldrar. 3-orna, som var äldst, tog väl hand om sina yngre kompisar och hjälpte och stöttade där det behövdes.

Den högtidliga inmarschen gick, med fanbärare längst fram, från skolgården till gräsplanen bakom idrottshallen. Väl där fick barnen prova på längdhopp, höjdhopp, löpning 60 meter, terränglöpning, kast, kulstötning och frågesport.

Några dagar senare deltog vi i Skoljoggen, ett riksomfattande löparrangemang där man kombinerar rörelse med en insamling till ett välgörande ändamål.

Den frivilliga springslanten gick i år till BRIS, barnens rätt i samhället. Vi startade på morgonen med gemensam uppvärmning på skolgården, ledd av Marlene. Därefter gick F-barnen en långpromenad och barnen i 1 – 3 gick upp till slingan för att där springa så många varv man mäktade med, allt från tre till tio varv. I klass 3A räknade vi ut hur långt vi hade sprungit tillsammans. Det blev nästan 10 mil, som om vi skulle ha sprungit till Kungälv.

Fjärilens arbetslag

Byggskola

Våra tredjeklassare var inbjudna av NCC till att besöka det nya förskolebygget. Under året har vi från våra klassrumsfönster sett hur bygget har vuxit fram, från rivningen av ”rosa huset” till så som det står idag. Därför var det extra spännande att få komma innanför stängslet och in i byggnaden.

Vi blev väl mottagna av Alexander från NCC, Helena från Varbergs Fastighets AB och ett gäng glada och hjälpsamma snickare som satte oss i full sysselsättning. Alla barn fick göra varsin bil i egen design. Vi fick hjälpas åt att göra fågelholkar som ska sättas upp i träden runt skolan. Det var full koncentration när skruvdragarna var igång och när det skulle spikas på rätt ställen. Inga blå fingrar rapporterades.

Korv med bröd smakade sedan bra för ett gäng (blivande?) snickare och konstruktörer. Barnen var nöjda med en rolig och annorlunda skoldag.

Barn och lärare i 3A och 3B.