Traditionellt ordnade Veddige-Ås-Sällstorps Hembygdsförening ett valborgsmässofirande på Järlövs gård Skansen. Det vackra vädret lockade många att besöka evenemanget och bidrog till att det var mycket folk, ca 200 personer (rekord enligt arrangörerna).

Eva Karlsson hälsade alla välkomna och lämnade över mikrofonen till kören Chorus Veddige som under ledning av Stoyan Iliev framförde välkända vårsånger. Efter de skönsjungande sångerna överlämnades mikrofonen till kvällens talare Karin Örnerkrans. Karin inledde med sången “Ja det är våren”där kören snart anslöt sig och sjöng med. Budskapet Karin förde fram var att det finns mycket kärlek i vårens kraft. Hon drog några citat om våren som några poeter har haft mycket olika uppfattningar om. Vi påmindes om att vi i Norden är lyckligt lottade som har årstider bland annat våren som kommer med ljusa kvällar, ljumma vindar och fågelkvitter. Hon gav en liten bakgrund till varför vi firar Valborgsmässoafton. Till sist önskade hon oss alla en ny ljus sommar med många långa kvällar och tid för nya tankar. Och avslutade med sången “Det kommer en vår”.

Efter Karins vårtal tändes brasan där flammorna steg vackert mot en klarblå himmel. Allt medan brasan brann erbjöds grillad korv och bröd. När brasan började falna avslutades kvällen med att Chorus Veddige framförde ytterligare några vårsånger.

Tack till arrangerande Veddige-Ås-Sällstorps Hembygdsförening för detta evenemang. ⁄

Alf Haraldsson