I skrivande stund planeras det för fullt inför öppningen av Viskadalskyrkans nysatsning – Subzero!

När Viska! landar ute i postlådorna har verksamheten redan varit igång under några veckor!

Torsdagar kl 16 öppnar Viskadalskyrkan upp sin källarlokal för ungdomshäng!

Alla som kommer blir bjudna på saft/te/kaffe och nåt hembakat! I luckan kan de köpa billigt mellis som typ wraps, toasts, frallor, smoothisar mm. Och för de sötsugna kommer kiosken även erbjuda ett litet sortiment i kategorin godis och snacks.

Varför görs detta då? Helt enkelt för att vi vill möta ungdomarna och erbjuda dem ett mysigt ställe att ses och umgås på. Vi tänker att många kommer komma hit efter skolan för att äta lite ihop och sedan sticka vidare på div träningar kanske? Några kanske stannar ända till stängningen kl 19 för att prata, umgås och spela spel?

Finns det efterfrågan på läxläsningsstöd kommer vi även att erbjuda det. Madde och Johanna kommer vara på plats varje torsdag – men ha sällskap av andra engagerade vuxna från kyrkan som också är vana att träffa och möta ungdomar. De flesta jobbar, eller har jobbat inom skola på något sätt.

Ett gäng kortlekar och brädspel är inköpta som trevlig grund att umgås kring.

Vad som mer kommer att hända dessa torsdagar är lite oklart. De vill nämligen avvakta för att se och lyssna in ungdomarnas behov och intressen.

Förhoppning är att Subzero blir en populär mötesplats bland ungdomarna. De har valt att rikta in sig på de som går i åk 6 upp till 1:an på gymnasiet.

Det känns spännande och roligt, tycker Madde som hoppas att Viskadalskyrkans källare blir full varje torsdag!

Johanna håller med, och fyller i med att ”vi är otroligt taggade för detta nya projekt! Det känns viktigt och så rätt att satsa på ungdomarna!”

PS. Följ @subzero_viskadalskyrkan på instagram för att ha koll på erbjudanden, tävlingar & sjukt viktig info osv… DS.

Madeleine Nilsson