På andra sidan vägen, snett mitt emot Hemköp ligger Viskadalskyrkan. I kyrkan som från början var ett kapell har det bedrivits kristen verksamhet sedan den byggdes i mitten av 1930-talet. En period fungerande även lokalen som skola. I många år tillhörde kapellet Pingstkyrkan i Varberg men sedan 2014 är Viskadalskyrkan i Veddige en egen självständig frikyrka.
Men vad händer i Viskadalskyrkan nuförtiden?
En vanlig vecka i Viskadalskyrkan är det bön på tisdagar kl18.30. På onsdagar är det ”Öppen kyrka” kl14-16 med gratis drop-in fika bestående av kaffe/te/saft och kanelbulle. På onsdagskvällarna kl18.30 är det antingen ”Nyfiken på Gud” eller ”Bible Talk” som är grupper och samlingar för de som vill veta mer om den kristna tron. På söndagar kl10.30 är det gudstjänst som består av sång och musik, predikan, bön och möjlighet till förbön samt fikagemenskap efteråt. För barn från 4 år erbjuder vi söndagsskola och för de äldre barnen från 10-12år har vi ”Bible Talk jr”.
Några fredagar per termin är det Freda’ i Viskadalskyrkan mellan kl 18-20. Detta är uppskattade familjefester med tacobuffé, teater, livemusik/disco, film och kiosk till självkostnadspris.
tjejkvällar
En gång per termin brukar det arrangeras ”Tjejkvällar” för kvinnor i alla åldrar med god mat, gemenskap och intressanta föreläsningar av inbjuden gäst.
Viskadalskyrkan vill vara en öppen kyrka för hela Veddige oavsett var man befinner sig i livet.
Sedan augusti 2016 har Viskadalskyrkan en anställd pastor som heter Samuel Björling. I och med detta kan Viskadalskyrkan enklare och kostnadsfritt erbjuda tjänster så som samtal, vägledning, själavård, förbön, vigsel eller vad det än kan tänkas vara som människor kan behöva hjälp med. Som pastor har Samuel samma typ av tystnadsplikt som präster har inom Svenska kyrkan. Samuel kan även förmedla kontakt med annan samtalspartner ifall exempelvis en kvinna hellre pratar med en kvinnlig själavårdare.
Vill man träffa och ha kontakt med pastor Samuel Björling så gör man det enklast genom att kontakta honom på telefon eller e-post.
Detta var ett axplock av vad som händer i Viskadalskyrkan. För mer aktuell info och kontaktuppgifter prenumerera gärna på vårt veckomail, följ oss på sociala medier eller besök vår hemsida: www.viskadalskyrkan.se
Viskadalskyrkans veckomail
Varje vecka under året med något undantag under sommaren utkommer Viskadalskyrkans veckomail. Här ges aktuell information om vad som händer och har hänt i kyrkan. Det brukar också skickas med någon kortare undervisning eller tankar längs vägen.
Att prenumerera på veckomailet är självklart frivilligt och kostnadsfritt. Men det är ett bra sätt att uppdatera sig om det som händer i kyrkan, vare sig du ser Viskadalskyrkan som din kyrka eller bara är nyfiken.
Prenumerera gör du enklast genom att skriva in din e-post i formuläret på Viskadalskyrkans hemsida. ❤
Samuel Björling