Att lussa på Videbo är något barnen från förskolan gjort i många år, men nobelfest det var något helt nytt för oss alla.

Vi började veckorna innan nobeldagen med att berätta en saga med bilder om Alfred Nobel och hans liv och uppfinningar. Det som satte sig hos barnen var att Alfreds bror Emil dog i en explosion.

Sen förberedde vi Nobelmiddagen genom att göra fina dukar och hängande girlanger.

På själva Nobeldagen kom alla finklädda. Vi hade prisutdelning i de olika kategorierna Kemi – sin inlevelse i vattenlek, Fysik – goda konstruktörer, Ekonomi – goda matematikkunskaper, Litteratur – sina kunskaper i teckenspråk, Medicin – för sin omtänksamhet samt i Fred – goda kompisrelationer.

Alla barn fick medalj runt halsen samt guldpeng i choklad.

Till lunch severades det trerätters middag. Till förrätt fick vi en ostsnitt, till huvudrätt skinkstek, klyftpotatis och sås och till efterrätt glass med grädde, mandariner och strössel. I glasen bubblade det av cider! Som pricken över i:t serverades efterrätten också med sprakande bloss – eller dynamit som vi sa. 🙂

Vi vill ge ett stort tack till vår underbara köksa Lena Näslund som gjorde vår Nobelmiddag till ett fantastiskt minne. Vi passar också på att önska Lena lycka till som pensionär efter lång och trogen tjänst här hos oss. ⁄

Emma Torstensson