Det är med mycket glädje och stolthet vi kan konstatera att motionsslingan nu är upprustad och försedd med modern belysning (norra delen fortfarande på trästolpar). Dessutom har slingan försetts med ytterligare ett antal fågelholkar, bl a en uggleholk. Allt tillsammans gör att vi kan stoltsera med en av de finaste motionsslingorna i kommunen. Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas – slingan är också en fantastisk naturstig, inte minst nu på våren och försommaren, när grönskan, växtligheten och fågelsången närmast är att jämföra med en regnskog.

Invigningen gick av stapeln den 24/3 i strålande solsken och ett hundratal Veddigebor hade mött upp. Jimmy Johansson på Hamn- och Gatuförvaltningen, som varit ansvarig projektledare för hela upprustningen, passade i sitt invigningstal på att tacka alla inblandade för deras insatser och uppmanade alla Veddigebor att ta tillvara de fantastiska möjligheter som motionsslingan erbjuder. I samband med invigningen bjöds också på dryck och lite tilltugg.

Invigningen avslutades med en poängpromenad runt den södra delen av slingan. Arne Eriksson och Per Nilsson, med benäget bistånd av sina fruar, stod som ansvariga för poängpromenaden, som hade 87 startande.

Jag vill avslutningsvis sända en vädjan till alla er Veddigebor – Ni som redan nyttjar motionsslingan: berätta för så många som möjligt att den finns och var den finns. Till er som inte ännu besökt slingan: uppsök slingan och gå ett varv, nu när naturen är som mest inbjudande. Ni kommer inte att ångra er och det finns bänkar strategiskt utplacerade ifall ni behöver vila er en stund. ⁄

Sten Unosson