picasaweb-5365434915808599314-original

Årets Mopedrally utanför Godsmagasinet i Veddige gick av stapeln söndagen den 2 augusti. I strålande väder samlades mopedentusiasterna redan på morgonen. Kl 10 startade den 44 kilometer långa rundan genom Sällstorp, Grimmared och Valinge. Tävlingen bestod av den klassiska poängjakten samt tre kontrollstationer med diverse kraftmätningar – såsom bollkastning och liknande.

Uppslutningen till den trevliga familjefesten var bättre än väntat. Inte mindre än 106 startnummer delades ut. Årets överraskning var en Trabant från 1961. Trabant är ju visserligen en bil, men med tanke på dess storlek och blygsamma prestanda lät man starta den bland Compacter, Zündapper och gamla Monarker.

Pris delades ut till den snyggaste och den fulaste mopeden, samt till den med högst poäng. 1:a pris gick till Jan Jonasson, snyggaste mopeden blev i år Lennart Svenssons röda Monark. Den fulaste mopeden blev även i år K-G Gunnarssons rostiga rishög.

Det lottades även ut en moped som Veddigevisionens Mopedclub har gjort i ordning under ledning av Mats Svensson och Hans Bergh. Den rödlackerade Monarkens lyckliga vinnare blev Jan Werdelin.