När pappa började sin semester så åkte vi till Gotland.

Vi hade hyrt en stuga i Lärbro som ligger på norra delen av Gotland. Det var inget direkt badväder men vi hade det väldigt roligt ändå. Vi träffade några andra Veddigebor som också semestrade på Gotland. En kväll var vi på lammgrillning med dom och dagen efter åkte vi till Fårö tillsammans, det var väldigt mysigt.

I Bungenäs på norra Gotland få man låna cyklar och cykla runt i landskapet, genom skog och öppna landskap, havet är nära hela tiden. Bungenäs är ett gammalt kalkbrott som sedan använts av militärer. Det var spännande att krypa ner i bunkrar och skyttegravar! Det finns ett ställe i Visby som heter glassmagasinet. Det är Europas största glassbar med 305 stycken olika smaker. Jag hade svårt att välja men valde tillslut apelsin och banan, det var jättegott.

Under tiden vi var på Gotland fick min kanin Frasse semestra hos Mimmi på Solbergas kaningård och när vi hämtade honom så tog vi även hem vår nya kanin Vivi. Just nu försöker jag få Frasse att acceptera Vivi, det går sådär…

En dag åkte vi till Falkenberg för att plocka jordgubbar, i Varberg var jordgubbarna slut. Vi plockade tre fulla hinkar och hemma gjorde vi saft, sylt och kräm. Min farmor och farfar har en sommarstuga i Boberg. En solig dag åkte vi dit. Min storebror Douglas var hemma hos mormor och morfar i Stockholm då. Pappa och farfar skulle bygga en ny bod så jag, mina bröder Sam och Elliot, mamma och farmor åkte ner till stranden. Det var så roligt och härligt att äntligen få bada i havet.

En söndagsmorgon sov vi ända till klockan 11, då sa pappa att vi skulle äta brunch på Varbergs stadshotell. Det fanns supergoda våfflor där. När vi ätit färdigt åkte vi till Långås och gick på marknaden. Jag hade fått pengar av farmor och farfar som jag köpte en gympapåse för.

I Veddige finns ett vattenfall som är så vackert. Dit åkte jag med mamma, pappa, min bror Sam och vår hund Pinoo. Vi byggde barkbåtar som fick tävla i vattnet. Vi hade såklart fika med oss också.

I slutet på pappas semester åkte vi till havet för att fiska krabbor och grilla korv. Vi lyckades aldrig få några krabbor men jag var nära flera gånger. Vi hade ändå en mysig dag på klipporna vid havet.

På Stättared hyrde vi kanoter en dag och paddlade ut i Stora Hornsjön. Vi gick i land på ett ställe där vi grillade korv och fikade. När vi skulle paddla hem råkade pappa tappa sin paddel i vattnet men vi lyckades få tag i den. I min kanot satt mamma och min storebror Douglas och i pappas kanot satt mina bröder Sam och Elliot.

Douglas ville testa om vi kunde göra en eskimåvändning men mamma och jag vägrade!

Jag har haft ett jättebra sommarlov även om det inte har varit så jättebra väder. Jag är nästan klar med min läsbingo som jag fick av min fröken Ann.

Nu hoppas jag att de sista dagarna på sommaren blir varma och soliga. ⁄

Elise Gustavsson-Berg 9år