Det är aldrig fel med en ny restaurang i Veddige. Det är inte riktigt samma sak som tex en ny svetsfirma. En restaurang trots allt lite hetare. Alla bryr sig om den. Alla har åsikter om maten och priserna.

Ryktet spred sig redan i höstas förra året. Eller tidigare. Peter och Vivianne Jensen, före detta ägarna av anrika Monark restaurangen i Varberg öppnar lunchrestaurang i Veddige.

Det första som slog mig: jovisst, säkert! Det lät för bra för att vara sant. Missförstå mig inte, men för oss här i Veddige låter det som om Operakällaren skulle öppna i Varberg… typ.

Men jo, som alla vet nu, det blev sanna rykten. Restaurangen öppnades redan den första februari. På öppningsdagen vad det full fart, såg nästan ut som en veddige-kändis-parad. Alla var där: fabrikören, butiksägaren, prästen, redaktören, byggherren… ingen nämnd, inte glömd.

Kocken heter Björn Marsland som tillsammans med ägarna Peter och Vivianne axlar det mesta. Dagen till ära hjälpte Lovisa Johansson och Alma Lysebring till med att fylla på buffén och hålla lokalen städad. Lokalen, ja. Enkel, modern och fräsch för sextio gäster. Ombyggd för ändamålet av Sven-Åke Svensson.

Och konceptet är enkelt: lunchrestaurang, öppet på vardagar mellan 11 och 14. Buffé med en kötträtt, en fiskrätt och en vegetarisk alternativ. Salladsbuffé, vatten och kaffe ingår. För det betalar du 85 kronor men du kan köpa lunchkort för 850 kr som räcker till 11 luncher.

Hur var maten då? Omdömet är 5 stjärnor av fem möjliga. Vi önskar Peter och Vivianne lycka till! ⁄

Sandor Olah