Den första februari tog nya ägare över La Scala restaurangen i Veddige. Razi Hashemi tackade för sig, efter decennier av trogen tjänst.

De nya ägarna är Charlotta Strandgren med sin man Atif Ijaz. Lotta och Atif bor i Alingsås. Att öppna en restaurang har varit en önskedröm länge. De har tittat på många objekt och fallit för den välskötta restaurangen i Veddige. När köpet blev klar följde de Razi i sitt arbete i flera veckor för att i detalj studera hans rutiner – ett viktigt moment när man ska ta över så många nöjda kunder. Lotta och Atif vill inte förändra mycket. De vill känna efter verksamheten innan de gör några förbättringar i servicen. Atif påpekar att redan nu kan kunder njuta av lite bättre salladsbar.

– Vi har bättrat på utbudet och kommer att variera mera. Det uppskattar våra lunchgäster.

De tyckte att en justering av lunchpriser var nödvändig. En lunch kostar idag 82 kr och en hämtning 69 kr.

– Vi vill behålla den goda kvalitén på mat som restaurangen är känd för. Vi vill utöka användning av lokala råvaror och även mera ekologiskt. Det är viktigt att maten känns hemlagad. Men gamla kunder kommer att få uppleva lite nytt, när vi rör om veckomenyerna.

Utöver lunch vill de även ha öppet alla kvällar, med pub och á la carte. Pizza varje dag och pizzabuffé finns också bland planerna. De vill också satsa på trubadurkvällar och temakvällar som fotboll, ölprovning och liknande.

Catering är en av de viktigaste servicen La Scala har. Med ca 80 luncher som levereras till företag och 50-60 sittande gäster varje dag, ser de ingen lönsamhetsproblem med restaurangen.

Lotta och Atif veckopendlar tills vidare. De letar nu febrilt efter ett hus, helst i Veddige. De trivs redan och de tycker att veddigefolk inte alls är så ”svåra” som många vill påstå.

Vi hälsar Lotta och Atif välkomna till Veddige och önskar de lycka till med restaurangen. ⁄

sandor olah