”Prova på” att sjunga i kör-dagen

Kören har många gånger pratat om att vi måste locka fler att vara med och sjunga i kören. Idén för en ”prova på dag” kläcktes på ett årsmöte. Vi planerade att ”prova på dagen” skulle vara på en lördag i samband med att kören startade upp sina övningar. Fika skulle vi naturligtvis också ha, man blir ju både törstig och hungrig efter allt sjungande. 5/9 var det då dags för prova på kör-dagen. Lite spända var vi allt, kan undra om det kom någon överhuvudtaget? Till vår glädje kom det 4 personer som gärna ville pröva på hur det är att sjunga i kör. 2 altar och 2 sopraner.. så bra med jämn fördelning.

Nu återstår att se hur många av dom som kom och prövade som vill fortsätta.. för det är ju inget tvång att vara med bara för att man provar på. I efterhand kom ytterligare 1 alt in i bilden, en alt bytte stämma till sopran. Så nu är Chorus Veddige 3 sopraner och 2 altar rikare.. jätteskoj

Gruppfoto

Alltid roligt med nya foton på kören. Denna gång lyckades vi även få med nykomlingar. Sedan kan ju tyvärr inte alla komma på varje kör-övning så därför saknades hela 5 st. Då kan man ju undra vad de hade för sig…

En liten sopran for till Turkiet… En liten alt stack till Island… Var de andra tre tog vägen är en gåta… Men vi hoppas att alla kommer tillbaka till nästa kör-övning.

Kör-övning

Så var det åter dags för körövning. Denna gång var det tillsammans med en kör från Astra Zeneca Mölndal (Stoyan tränar även dessa) som skulle vara med oss och sjunga i Apelvikshöjds kyrka den 3:e oktober. Vi blev jättemånga… så roligt! Tänk om vi kunde varit så många ALLTID! ”Halleluja” gnetade vi på jättemycket – den är inte helt enkel. Stämmorna kommer in på olika ställen så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Sen var det ju de där HÖGA tonerna… hur/varför? Är det tänkt att man ska klara det? Lät som ett gäng med halsproblem… nää här får tränas hemma, ENSAM tills det fungerar..

Summering

Apelvikshöjds konsert ”klassiska pärlor” gick galant… inte ett öga var torrt. Nåja kanske ett par. Vi var nöjda allesammans. Tänk en sådan kraft det ger att sjunga tillsammans. Friskvård? Jojomän. Till och med ”Halleluja”, kan ni tänka er?

Advent

Nu i skrivande stund närmar sig december månad, vilket innebär att NU ska vi (äntligen) börja öva på julsångerna. Jag fullkomligt älskar julsånger! I år kommer vi ta med lite nya sånger med en härlig adventkänsla. Så bered er på att detta kommer bli bra. Naturligtvis kommer vi även att sjunga traditionella julsånger också, tror jag det, måste vi ju bara göra. Finns ju en liten guldgruva av många fina gamla julsånger som alltid sjungs vid denna högtid.

Vad är din favorit? Om man måste välja, så älskar jag ”Jul, jul strålande jul” bland annat. Den är så härlig att sjunga. Har även fått en del nya favoriter, vilka? Ja se du det får du höra när vi sjunger i advent. Hoppas vi ses i kyrkan i advent? Kramen från SoOopranen:

Lena Karlsson

PS. jag bara undrar, var är Basarna? Tenorerna? Får vi se er till våren? Ni är sååå välkomna! ⁄