Så är det åter dags att fira i Gunnarsjö. Det har blivit tradition och är ett populärt arrangemang under ledning av Gerda Dufwa. En blandning av allt möjligt, hemvändardag,marknad, hantverk, ponnuyridning, lassokastnimng, musikunderhållning .poängpromenad,lokalproducerad mat, cafe. m.m.

I år blir det bl.a. uppvisning i lassokastning. Det är inflyttade Christian Johansson och Sara Andreasson som visar oss detta .De flyttade till Gunnarsjö för sju år sedan och Christian har många medaljer och priser i sin samling både guld och silver som jockeynykomling i SM tävlingar. Nu hinner jag inte tävla lika mycket säger han. Det är ju jobbet som biltekniker och skötsel av gården som tar det mesta av tiden. Men på Gunnarsjödagen kommer vi naturligtvis,dels för uppvisning och dels för försäljning av egna produkter från gården.

Sara dubbeljobbar även hon, hon håller på med IT åt region Halland förutom allt pyssel med djur, ägg och barn. Hon har varit synnerligen aktiv i byns fiberförening från starten,men fick vänta till de sista med anslutningen beroende på att hon bor det område som sist blev färdigt. Men vi trivs bra här i Gunnarsjö tillägger hon.

Nu till vår egen lilla undersökning om framtiden.

Vi låter folk svara på hur dom tror att det ser ut där dom bor om 30 respektive 100 och 300 år.

Sara

30 år? Hoppas att marken används och att det fortfarande finns djur här. Om 100 år har befolkningen nog ökat något. Att det finns folk som vill bo, som inte andra gör.

Samuel

Om 30 år är jag kanske bonde på riktigt.

Christian

 30 år? Håller med Sara men vet inte, kanske tröttnat på att vara månskensbonde. Om 300 år? Vet inte, kanske har havsnivån påverkat.

Nu kommer det att bli spännande att kolla på västernridning,lassokastning,släktforskning och så vidare. Väl mött på Gunnarsjödagen den 7 juli. ⁄

Text och foto: Uno Karlsson