Varje onsdag har Anna Elmquist och Anita Arvidsson spelat ukulele och sjungit tillsammans med Gerti Johansson, alla tre från Chorus Veddige, på Anitas altan i radhusen vid den före detta prästgården.

I början var det mest boende i radhusen som kom. De tog med sig var sin stol, som de placerade med lagom avstånd från varandra på gräsmattan. Några kunde sitta på sina egna altaner och lyssna. Sen spred sig ryktet och andra Veddigebor ville också lyssna på den glada musiken. Det sjöngs och spelades både svensktoppslåtar och visor, till och med en coronavisa…

Ibland sjöng publiken med i sångerna, man blir ju så glad av ukulele, det spritter i kroppen och helst vill man dansa. Just den onsdagen som bilderna togs, hängde regndropparna i luften, men damerna spelade och sjöng och inte en droppe föll!

Repertoaren för dagen var mycket passande bland annat ”Man ska leva för varandra” och ”Sån’t är livet (i coronatider)”.

Text och bild: Ingegärd Nilsson

Tisdagsgänget fortsatte med sina träffar

Här har de samlats i Lerdal med så stort mellanrum att det var svårt att höra vad alla sa. Men vad gör det, det är roligt att träffas och gemenskapen är viktig. Närmaste grannen gick det iallafall att prata med. 

Och planer smiddes: den ledande i gänget, Bosse Emanuelsson, skulle fylla 90 år. Hur ska vi fira honom i dessa coronatider? Jo, alla gick i samlad trupp med rep emellan sig och ”förskolevästar” på till Bosses gräsmatta där jubilaren väntade.

Grattis i efterhand Bosse!