Av INGVAR MÅNSSON

Är det någon från Sällstorp och Ås som har tagit SM-guld eller VM-guld?

Svaren får du onsdagen 4 december 18.30 i Hembygdsstugan, Vabränna! Då kommer Bo Eierborg att visa bilder och berätta om våra idrottsprofiler.

Allt om fotboll, volleyboll, ishockey, brottning, skytte, gång, inline, orientering, motorsport, innebandy, vattenskidor och plöjning! Antalet idrottsklubbar i vår bygd är imponerande! Det blir en kväll full med nostalgi men även av nutida idrottsframgångar! Välkomna!

Nytt om Kvarnadalen i Sällstorp.

I slutet av augusti samlades ett dussintal personer från föreningen med röjsågar och slyröjde runt kvarnar och kvarnrännor. När man är många blir jobbet roligare och det går snabbt! Kul att så många ställer upp ideellt och vill vårda vårt kulkturarv!

Hembygdsföreningen har fått en summa pengar för ”Utveckling av Kvarnadalen i Sällstorp” inom landsbygdsprogrammet, medel från EU och länsstyrelsen. Även Sparbanksstiftelsen stöttar. Delprojekt 1 är nu klart, renoveringen av stämmet till kvarn 12. Michael Carlsson från Toften i Källsjö har gjort ett gediget arbete. De fina stenarna skänktes av markägaren. Förhoppningsvis klarar nu stämmet extrema vattenflöden. Och nu finns det troligen grundförutsättningar att köra igång den gamla skvaltkvarnen. Dessutom begriper till och med även jag , efter slyröjning och renovering, hur det fungerar när man stämmer i bäcken!

Nästa projekt blir att sätta upp informationsskyltar vid varje kvarn och kvarnruin. Har du hört någon skröna eller berättelse från Kvarnadalen? Den vill vi gärna ha med!

Hör av dig!

Det är roligt att jobba med Kvarnadalen men urtrist att sätta sig in i bidragsregler och skriva ansökningar. Kanske finns det en läsare som tycker att detta är kul och stimulerande?

Hör gärna av dig! •