GP-PUCKEN i VEDDIGE fick besök av OS-spelaren Rasmus Dahlin

Söndagen 21/1 arrangerade Varberg Vipers 07:or för andar året i rad gruppspel i GP-pucken för spelare födda 07/C2.

I årets upplaga deltog Varberg Vipers med två lag i GP-pucken för 07:or. Det ena laget spelade i Marconiahallen (Frölunda Torg Göteborg) och det andra laget spelade i Veddige ishall.

Under dagen fick vi besök av OS-spelaren Rasmus Dahlin och hans lagkompis Oliver Fjellström från Frölunda Indians, två killar tippade att bli stjärnor. Veddige ishall blev välbesökt av alla autografjagande barn, hockeyintresserade pappor och mammor :-). Det blev också många fotografier med idolerna från Frölunda. Kul att killarna tar sig tid att visa upp sig på gräsrotsniva, det är mycket uppskattat av våra små hockeykillar.

Poängskörden för de två lagen under dagen blev endast två poäng. Det vi prioriterade denna turnering var att alla våra 23 spelare (07:or) skulle få delta i cupen. Vi hade även fått låna in 3 st 08:or för dagen som skötte sig alldeles utmärkt (en av 08:orna är en blivande stjärna, Arvid Aronsson).

När dagen var slut fick arrangemanget i Veddige ishall toppbetyg.

Vi fick 10 av 10 av alla våra motståndare, Borås HC, Gislaved, Frölunda, Hanhals Kings. Vi har ett gott gäng föräldrar som ställer upp i vått och torrt så att vi kan genomföra dessa arrangemang och en väl fungerande ishall med fantastiska vaktmästare! Tack alla ni som gör detta möjligt!

Helgen efter, söndagen den 27/1 var det dags för våra träningskompisar 06:orna, med vår veddigekille Albin Aronsson, att spela GP-pucken i Nittorps ishall. Ett lag förstärkt med 5 st 07:or gjorde succé, däribland veddigebon Bror Gullberg. Genom segrar mot Härryda, Borås, och Nittorp stod man slutligen som gruppsegrare när dagen var slut. Det innebär kvartsfinal mot Bäcken i Marconiahallen lördagen därpå. Killarna gjorde en storslagen match mot Bäcken och tog hem segern med 4 – 2. Detta resulterade i galet glada barn och föräldrar som fick stanna kvar ytterligare ett par timmar och spela/titta på semifinalen mot storfavoriten Skövde. Matchen slutade med vinst till Skövde med 9-0 och det var odiskutabelt. I och med detta så tog Varberg Vipers 06:orna hem en tredje plats i GP-pucken. Skövde vann finalen mot Kållered med 8-1.

Vår träningsgrupp C-pojk 06/07 har glädjande nog fått 4 st nya 06:or. C-pojksgruppen som tränar i Veddige består nu av 38 grabbar. Fantastiskt kul att de nya killarna visar att det inte är för sent att börja trots att man inte varit med i skridsko-, och hockeyskolan.

Skridsko-, och hockeyskolan satte ett nytt närvaro rekord i Veddige onsdagen 24/1 med 24 st deltagare. Denna aktivitet för barn i alla åldrar i Veddige ishall pågår onsdagar 17:00-18:00 fram till 14 mars.

Det är aldrig för sent för hockey!

Magnus Gullberg