Den 1 september var det äntligen dags för cykelfest i Veddige igen, efter några års uppehåll!

Vi i kommittén drog igång planeringen så smått redan i början av året, och sedan blev det ytterligare några träffar (med ett stort antal post it-lappar) under våren och sommaren, innan alla bitar hade fallit på plats.

Inledningsvis gick det lite trögt med anmälningarna, men efter upprepade trakasserier via sociala medier, mindre personangrepp och andra påtryckningsmetoder var vi tillslut uppe i 60 anmälda par. Fantastiskt!

Veddige, och alla festdeltagare, visade sig från sin allra bästa sida denna kväll!

Det är en härlig känsla att susa genom samhället, på väg mellan maträtterna, och se andra par cykla kors och tvärs. Det blir en skön gemenskap, och det plingas, vinkas och hejas glatt! Lika spännande är det att se vilka som knackar på den egna dörren, när man själv ska bjuda på maten.

Pricken över i:et var efterfesten i idrottshuset, dit så gott som alla(?) deltagare anslöt. Stämningen var mycket god, dansgolvet gungade och festen ville aldrig (läs: ALDRIG) ta slut. När sista gästen hade cyklat hem (burit sin cykel hem?), kunde vi konstatera att allt hade förflutit precis som vi hade tänkt oss, men som vi kanske inte hade vågat hoppas på.

Under kvällen utsågs en ny kommitté, för vilka vi hyser allra största förtroende! Förhoppningen är att vi nu ska hålla cykelfesten vid liv, och lämna vidare planeringsuppdraget från år till år.

Och hörni, var inte så rädda för att hamna i kommittén. Det har faktiskt bara varit roligt, och det har inte krävt några större uppoffringar. Se istället till att bidra till att denna roliga tradition lever vidare!

Men ändå, några små enkla tips till den nya kommittén, från oss som är lite mer rutinerade:

  • Boka in bra väder på festdagen. Vi beställde växlande sol, behaglig värme och vindstilla, något som rekommenderas!
  • Skriv rätt namn på och i alla kuvert. Blanda inte ihop förrätts-, huvudrätts- och efterrättslappar, och förväxla inte heller någon adress.
  • Drick helst bara vatten på planeringsträffarna, med hänsyn till punkten ovan.
  • Om ni ska köpa ett partytält till festen, se till att få med BÅDA kartongerna från butiken.
  • Stäng av musiken och tänd upp i lokalen senast kl 02.00, om ni vill vara hemma innan kl 05.00.

TACK alla härliga festdeltagare, för att ni bjöd på god mat, och på er själva! Nu börjar vi ladda för cykelfesten 2019! Over and out! ⁄

Överskottet i cykelfestkassan, 3000 kronor, swishades till välgörenhet med Veddigeanknytning: Grötprojektet

Elin Lennermo i Kommittén 2018.