Söndagen den 3 april fylldes Sällstorps bygdegård till bristningsgränsen då föräldrar, far o mor föräldrar bänkade sig för att avnjuta en teater föreställning som spelades upp av deras barn o barnbarn.

Barnen som spelade i Teater Sällstorp, kommer från Sällstorps- och Grimmaredstrakten. Det var ett 60 tal som förväntansfulla bänkade sig.

tumult på gekås

Den första pjäsen som de visade, ”Tumult på GEKÅS”, utspelade sig i varuhuset och beskrev händelser som inträffar på Gekås en helt vanlig dag. Kunder som fått tag i samma vara och sliter och drar, någon som snattat, folk som fikar osv. En vanlig dag på Gekås.

Sedan blev det en paus där alla kunde förse sig med kaffe och kakor från ett dignande hembakat kakbord (ett eldorado för ett sådant kakmoster som jag).

Sagan om vanten

När alla druckit kaffe, utspelades nästa pjäs, ”Sagan om vanten”, som är en ukrainsk folksaga om en tappad vante och om djur som bosätter sig i vanten.

Efter förerställningen ställde barnen upp sig för att mottaga applåder från publiken. Ett stort tack till Karin Örnekrans och Finn Thörn, som lagt ner ett fantastiskt jobb på att skriva manusen och träna med barnen. Och naturligtvis en stor eloge för alla dräkterna, som Karin sytt till denna pjäs.

Redan nu är planeringen igång för att utföra en ny pjäs till julen. ⁄

Alf Haraldsson