Banken bygger ut

Under 2018 kommer det att hända saker på Varbergs Sparbanks kontor i Veddige. De befintliga lokalerna renoveras och blir dubbelt så stora.

Till hösten kommer bankkontoret att husera på hela undervåningen då Varbergs Sparbank tar över La Scalas tidigare lokaler.

”Vi har varit trångbodda ett tag nu, så det ska bli otroligt kul att äntligen sätta igång med renoveringen” säger Sebastian Lind, kontorschef på Veddigekontoret. ”Vi kommer att få kontor med bättre ljudisolering så vi slipper överhörning, mer anpassade mötesrum och smidigare flöden i lokalen” fortsätter han.

Under vårkanten kommer renoveringarna inte att påverka bankverksamheten särskilt mycket. Ljud från renoveringen kommer att höras, men verksamheten fortsätter som vanligt. Ytan där La Scala har legat beräknas vara färdigrenoverad i sommar. Då flyttar bankverksamheten över dit och renoveringen fortsätter i bankens befintliga lokaler.

”Under några månader i sommar och höst kommer det att vara lite trångt och stökigt, men vi hoppas våra kunder har överseende och kan se fram emot slutresultatet”, säger Sebastian. ”Vi är jätteglada att vår hyresvärd HOL-TIN AB satsar på lokalerna och att vi får så bra förutsättningar för vår verksamhet. Invändigt kommer det att bli jättebra, men även utvändigt kommer det att snyggas till och bli ett lyft för Veddige samhälle” avslutar han.

I höst ser vi fram emot en invigning i de nya lokalerna.

Therese Wessman

  • Fastighetsägare: HOL-TIN AB, Hasse Fransson och Catharina Henningsson
  • Tidsplan för renovering: Vinter/vår 2018. Renovering av lokalerna som La Scala har haft. Påbörjas omgående och beräknas vara klart i sommar.
  • Sommar/höst 2018: Bankverksamheten flyttar över till den renoverade delen. Vissa bankärenden som tex automat och bankfack kan ha begränsad tillgänglighet under tiden. Berörda kunder kommer att få mer information längre fram.