Maggie Henningsson skickade meddelande via Messenger. Hon skickade mail. Sen skickade hon ett SMS. Sen ringde hon. Jag vågade knappt öppna kylskåpet i dessa dagar – kanske Maggie Heningsson står där och vill tala om att de har startat en bakluckeloppis.
Hur som helst, Maggie kan det här med marknadsföring. Och hon lyckades. Med ovan nämn metod drog de igång Veddiges första bakluckeloppis. Med framgång!
Och nu undarar ni vilka de är? Bakom idésprutan Maggie står Pelle Larsson, Britta Mellby och Inger Nilsson. Första tillfället var den 29 april. Därefter ska de arrangera loppisen varannan söndag, på gräsplätten bakom Växtboden – där du brukar se veteranbilar vissa torsdagar.
Och reglerna är enkla. Så här står det på deras Facebook-sida: Kom med bilen och sälj dina prylar. Kostnad för detta är 50 kr /bil plats eller 100:- bil + kärra Var på plats kl 09:00 och plocka upp dina grejer. Försäljning börjar 11:00. Tag med eget bord eller sälj direkt från bakluckan. Vi tar gärna emot föranmälan till jag@live.at eller här på FB. I mån av plats tar vi även emot drop in.
Vi var där den 29 april och det var fullbokat. Säljarna kom från Halmstad, Falkenberg till och med från Borås. Och massa lokala förstås. Många med ingen försäljningsvana alls. Så, om du var osäker om det är någonting för dig, att bli av med gamla prylar, bara kontakta Maggie Henningsson och boka en plats.
Och du som undrar vart pengarna tar vägen: de skänker vartenda öre till Varberg för liv / Tuvas dag – en insamling för Barncancerfonden, Almers Hus.
De kommer att arrangera bakluckeloppis tom sista helgen i september. ❤
sandor Olah