Har ni hört talas om Värö-Veddige Företagarförening? Om inte, känner ni säkert någon som är medlem i föreningen.

Den 40 år gamla föreningen har 156 medlemsföretag. Föreningens syfte, förutom att upprätthålla ett nätverk bland områdets företag, är även att hålla en gemensam plattform och referensgrupp mot våra politiker och tjänstemän i kommunen. Det är viktigt. Många gånger har föreningen lyckats att driva genom beslut i infrastrukturfrågor till exempel.
Och så har föreningen sina utflykter. Och det är det roliga. Vi har varit på besök på Ringhals, ESS i Lund, Södra Cell i Värö och Derome Trämuseum. Vi brukar ha regelbundna kulturutflykter som “Kristina från Duvemåla” eller “Chess” på Göteborgs Opera, Lorentsbergsteatern eller Arlövs Revyn. Varje år åker vi till Åby-travet som är en av våra populära utflyktsmål.
Och så har vi våra årsmöten. Det är ofta trevliga middagar med någon rolig information, en plats, ett företag eller evenemang. Samt en trevlig middag. Och så årsmötesförhandlingar, förstås.
Senaste årsmötet (ni slipper protokollet) hölls i mikrobryggeriet The Red Fox i Folkared. Vi åkte buss (tack Dole) till Folkared, vi fick en grundlig genomgång av bryggeriägaren Philip Nicholsson om hur man startar och driver bryggeri med krog (!), sen intog vi en god måltid i sann brittisk anda. Till sist fick vi naturligtvis provsmaka några av husets dussintal ölsorter.
Trevligt? Javisst, och du som är företagare och fortfarande inte blivit medlem, kontakta föreningen nu. Föreningen är en bra bollplank för dig som företagare och även bjuder på bra avkoppling då och då.
Knappa in:
www.väröveddigeföretagare.se
Välkomna. ❤
Sandor Olah