Lördagen den 4:e februari var det 20-årsjubileum för Varberg Vipers Loppis i Veddige. Och vilken fest det blev!

I vanliga fall är loppisen mycket välbesökt, men nu blev det nästan invasion, eller som någon sa ”trevlig trängsel”.

Det var Leif Karlsson som startade loppisen med hjälp av Sture Carlsson och Håkan Svärd. Alla tre la ner massor med tid på projektet. Till att börja med höll man till i godsmagasinet, sen flyttade loppisen till Kapmans, innan man hamnade här i Gamla Handelsföreningen.

Att handla på Loppis är inne, och fördelarna är hur många som helst.

Hade jag varit ung nu, så hade jag köpt hela mitt bohag på loppis. Som förälder kan man göra otroliga fynd genom att köpa bra begagnade barnkläder och leksaker, inte ens GeKås kan tävla med de priserna. Tänk så mycket pengar man då får över till annat – t ex att äta ekologisk mat, och/eller att resa på semester. Med tanke på västvärldens resursslöseri, så ligger det i tiden, och är en absolut nödvändighet, att återanvända så mycket som möjligt. Kan man då samtidigt hjälpa en grupp människor, i detta fallet ungdomsverksamheten i hockeyn, så är det ju ännu bättre.

För att hålla igång loppisen krävs det många arbetsvilliga armar. Här jobbar Janne, Erik och Anton med att bära, plocka upp, rengöra, kolla elektriska grejer m m. Tillsammans med Hans-Åke hämtar de och kör ut möbler, som hela tiden byter ägare. Ingrid är stöttepelaren då vi ”affärsbiträden” hjälps åt att fylla hyllorna med alla saker som skänks. På tisdagskvällar och lördagar jobbar tre, fyra personer med försäljningen.

På jubileumsdagen bjöds det på kaffe och tårta. Barnen gillade saften, godiset och fiskdammen. Lotterna gick åt som smör och kunderna kunde gratis plocka till sig kaffekoppar, böcker och ljuslyktor. ⁄

Frågorna som ställdes var:

  • Går du ofta på loppis?
  • Har du någon gång gjort ett riktigt bra fynd?

INGEGÄRD NILSSON