Vår resa till SM i Bruksridning/Brukskörning under första helgen i september

Glad i hågen kom Anders och lastade av sin shettis Japp hos mig och Aradis på Stenlid. Hästarna fick gå hos mig och bekanta sig innan jag lastade och började vår resa. Vi körde med lite rast stopp utmed vägen till Örebro där vi övernattade hos en vän till mig. Hästarna fick gå i hage med gräs upp över magarna. Det gick knappt att hitta Japp när det var dags för rastning innan vår avfärd. Vi fortsatte sedan till Rankhyttans Herrgård utanför Falun. Väl framme fick hästarna komma in i det provisoriska stallet där de stod bland Nordsvenskar, Ardenner, Fjordingar, ponnys och en Mula. På lördagen var det Bruksridning och Skogskörning. Dagen D som jag väntat på! Jag har tävlat Bruksridning i ca 15år och äntligen är jag på SM! Framridningen gick bra, funktionskontrollen gick jättebra. Sen kom jag in på banan och väl där tappades fokus… Vi kom runt banan, vi hoppade hinder, slängde skräp i soptunna, travade över bro och allt gick bra tills vi skulle backa i vinkel… Det gick käpprätt åt skogen! Glad min hade jag i alla fall! Resultatmässigt kom jag 12 av 17. Nu har jag facit i hand och har hunnit kvala in till nästa års SM igen och då ska tävlingsnerverna vara bättre! På söndagen var det Anders och Japps tur. Japp kämpade bra med den tunga vagnen över bro, mellan konor, halter och vändningar. Men backa, det bara vägrar jag sa Japp. Och den som träffat en shettis vet att deras vilja är gjord i stål! Så det blev ingen backning… De kämpade väl och tog en tionde placering av 11. Väl färdigtävlat så lastade jag hästarna och satte kosan hemåt. Tack vare Facebook kom jag i kontakt med en jättehärlig familj som lånade ut sin gräsmatta till hästarna och en gästsäng till mig. Helt främmande människor! Jag blev glad ända in i hjärtat av denna tilltro av människor!! Så på morgonen efter drog vi hela sträckan hem till Veddige, väl hemma var det två lyckliga hästar som kom ut bland sina kompisar. Jag andades ut efter denna tokiga resa. Jag menar vem åker nästan 110 mil för att vara inne på en bana i 8 min 45 sek? Jag håller tummarna för att nästa års SM blir på närmare håll. Tack Anders för en kul helg och för att jag fick lära känna busfröt Japp. Tack mamma och pappa som la en semesterhelg i Borlänge för att komma och heja på! ⁄

Jen Janzdotter